Wat is lymfedrainage?

Lymfedrainage, ook wel pressotherapie genoemd, is een behandeling waarbij de natuurlijke bloedcirculatie en de lymfestroom worden gestimuleerd. Hierdoor worden overtollig vocht en afvalstoffen beter afgevoerd. Het is een ontspannende behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukpak. Lymfedrainage zorgt voor een snellere afvoer van lichaamsvet na een cavitatie behandeling, het verminderen van cellulitis, het verbeteren van het metabolisme en de bloedcirculatie en het activeren van de stofwisseling.

Locatie

Rotterdam, Antwerpen

Tarief

Vanaf €100,- (Bekijk alle tarieven)

Direct afspraak maken
Gratis proefbehandeling

Voor wie is lymfedrainage geschikt?

Functioneert jouw lymfestelsel niet zoals gewenst en wil je deze weer in een betere conditie brengen? Dan is lymfedrainage een goede behandeling voor jou. Vochtophopingen en verstoppingen in de lymfebanen kunnen ontstaan door slechte gewoontes zoals roken, vet eten, te weinig bewegen en alcohol. Dit is natuurlijk niet prettig. Pressotherapie is geschikt als je:
- Moeilijk afvalt en lastig op gewicht blijft
- Last hebt van cellulitis (in combinatie met een cavitatie behandeling)
- Last hebt van een slechte doorbloeding
- Veel vocht- en afvalstoffen vasthoudt (blokkade in het lymfestelsel)
- Vermoeid of futloos bent

Hoe gaat de lymfedrainage behandeling in zijn werk?

De behandeling is zeer ontspannend. Pressotherapie is een elektronisch gestuurde luchtdrukmassage, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een speciaal luchtdrukpak. De zogenaamde lymfedrainage wordt door de segmenten van het pak gestuurd. De golfbewegingen, veroorzaakt door de luchtdruk, verbeteren de lymfe- en bloedcirculatie waardoor overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen. De bloedcirculatie verbetert en je voelt je energieker. Het lymfedrainage-apparaat ontgift het lichaam en stimuleert tegelijkertijd de vetverbranding. Het wordt dus gemakkelijker om gewicht te verliezen. Wist je dat je tijdens een lymfedrainage behandeling zo’n 500 tot 600 kcal verbrandt? Wil jij je dreambody creëren? Kies dan voor het dreambody pakket! Combineer elektrostimulatie behandelingen met cavitatie behandelingen en pressotherapie.

Wist je dat… Je tijdens een lymfedrainage behandeling tot wel 600 kcal verbrandt?

Goed voorbereid je behandeling in:

01 - De voorbereiding
02 - De behandeling
03 - Na de behandelig

Lymfedrainage behandeling

Wat is lymfedrainage?

Lymfedrainage, ook wel pressotherapie genoemd, is een behandeling waarbij de natuurlijke bloedcirculatie en de lymfestroom worden gestimuleerd. Hierdoor worden overtollig vocht en afvalstoffen beter afgevoerd. Het is een ontspannende behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukpak.

Wat zijn de voordelen van een lymfedrainage behandeling?

Pressotherapie zorgt voor:

 • Een snellere afvoer van lichaamsvet na een cavitatie behandeling
 • Verminderen van cellulitis
 • Een krachtige drainage van vocht
 • Een verbetering van het metabolisme en de bloedcirculatie
 • Het activeren van de vetstofwisseling
Voor wie is pressotherapie geschikt?

Functioneert jouw lymfestelsel niet zoals gewenst en wil je deze weer in een betere conditie brengen? Dan is lymfedrainage een behandeling voor jou. Vochtophopingen en verstoppingen in de lymfebanen kunnen ontstaan door slechte gewoontes zoals roken, vet eten, te weinig bewegen en alcohol. Dit is natuurlijk niet prettig. Pressotherapie is geschikt als je:

 • Moeilijk afvalt en lastig op gewicht blijft
 • Last hebt van cellulitis (in combinatie met een cavitatie behandeling)
 • Last hebt van een slechte doorbloeding
 • Veel vocht- en afvalstoffen vasthoudt (blokkade in het lymfestelsel)
 • Vermoeid of futloos bent
Hoe gaat de lymfedrainage behandeling in zijn werk?

De behandeling is ontspannend. Pressotherapie is een elektronisch gestuurde luchtdrukmassage, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een speciaal luchtdrukpak. De zogenaamde lymfedrainage wordt door de segmenten van het pak gestuurd. De golfbewegingen, veroorzaakt door de luchtdruk, verbeteren de lymfe- en bloedcirculatie waardoor overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen. De bloedcirculatie verbetert en je voelt je energieker. Het lymfedrainage apparaat ontgift het lichaam en stimuleert tegelijkertijd de vetverbranding. Het wordt dus gemakkelijker om gewicht te verliezen. Wist je dat je tijdens een lymfedrainage behandeling zo’n 500 tot 600 kcal verbrandt?

Wanneer mag ik geen lymfedrainage behandeling ondergaan?

Er mag niet worden behandeld:

 • Bij zenuwziekten
 • Bij hemofilie (stollingsstoornis)
 • Bij trombose
 • Tijdens de zwangerschap en tot 6 weken na de bevalling
 • Tot drie maanden na een (buik)operatie
Welke voor- en nazorgmaatregelen moet ik nemen?

Wij adviseren om in comfortabele kleding (zoals sportkleding) naar de behandeling te gaan. Om afvalstoffen sneller uit het lichaam te verwijderen en bijwerkingen te verminderen, is het belangrijk om 1 liter water te drinken vóór de behandeling en 1 liter ná de behandeling. Je kunt de dagelijkse werkzaamheden en bezigheden direct na de lymfedrainage behandeling weer oppakken. In sommige gevallen kun je na de behandeling last krijgen van diarree. Drink in dit geval meer water.

Netherlands & Belgium

A new era of lasering has come

Geheel vrijblijvend

Ervaar pijnloos laseren

Advies op maat

Kom langs voor
een gratis
proefbehandeling/
intake!

Ervaar de kracht van pijnloos laseren

Afspraak maken